<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!-- generator="استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 4.0" -->
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
    <channel>
        <title>کانون خبری بانک و بیمه و بورس ایران - پربيننده ترين عناوين اقتصادی :: نسخه کامل</title>
        <description><![CDATA[تهيه شده توسط ملیت]]></description>
        <link>https://www.meliyat.com/economy</link>
        <lastBuildDate>Tue, 14 Jul 2026 00:51:59 GMT</lastBuildDate>
        <generator>استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 4.0</generator>
        <image>
            <url>https://www.meliyat.com/skins/default/fa/normal/ch01_newsfeed_logo.gif</url>
            <title>کانون خبری بانک و بیمه و بورس ایران - پربيننده ترين ...</title>
            <link>https://www.meliyat.com/economy</link>
            <width>100</width>
            <height>70</height>
            <description><![CDATA[تهيه شده توسط ملیت]]></description>
        </image>
        <language>fa</language>
        <copyright>نقل و نشر مطالب با ذکر نام ملیت آزاد است.</copyright>
        <pubDate>Tue, 14 Jul 2026 00:51:59 GMT</pubDate>
        <category>اقتصادی</category>
        <ttl>60</ttl>
        <atom:link href="https://www.meliyat.com/rssb5.-mr38r3--4qhfle2m..irpiu5.ruor8vo.xml" rel="self" type="application/rss+xml" />
        <item>
            <title>کیفیت آب شرب تهران در چه شرایطی است؟</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15836/کیفیت-آب-شرب-تهران-شرایطی</link>
            <description><![CDATA[&nbsp;
&nbsp;تأمین آب شرب تهران از منابع متنوعی انجام می&zwnj;شود؛ به&zwnj;گونه&zwnj;ای که حدود ۵۰ درصد آب مورد نیاز پایتخت از منابع زیرزمینی و ۵۰ درصد دیگر از سدها و منابع آب سطحی تأمین می&zwnj;شود. این تنوع منابع، در کنار شبکه&zwnj;ای با بیش از ۲۱ هزار کیلومتر طول و زیرساخت&zwnj;هایی که قدمت برخی از آن&zwnj;ها به ۷۰ سال می&zwnj;رسد، مدیریت آب در پایتخت را با پیچیدگی&zwnj;هایی همراه کرده است. &nbsp;
با وجود این شرایط، مسئولان صنعت آب تأکید دارند که پایش کیفیت آب شرب به&zwnj;صورت مستمر انجام می&zwnj;شود. به گفته آن&zwnj;ها، نزدیک به هزار واحد آزمایشگاهی در کشور فعال است که بخشی از آن&zwnj;ها به&zwnj;صورت ثابت و سیار در استان تهران، کیفیت آب را به&zwnj;طور مداوم رصد می&zwnj;کنند. براین اساس آب شربی که در اختیار شهروندان قرار می&zwnj;گیرد از نظر شاخص&zwnj;های سلامت، مطابق استانداردهای ملی است و کارکنان صنعت آب نیز از همین آب استفاده می&zwnj;کنند.
بهنام بخشی- سخنگوی صنعت آب کشور چندی پیش با تأکید بر اینکه کیفیت آب شرب تهران خط قرمز شرکت آب و فاضلاب استان تهران است، اعلام کرده است: تأییدیه مراجع نظارتی و آزمایشگاه&zwnj;های مرجع نشان می&zwnj;دهد که کیفیت آب شرب پایتخت در شرایط مطلوب قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال&zwnj;های گذشته، به دلیل کاهش منابع آب سطحی، گاهی درباره گوارایی آب نکاتی مطرح می&zwnj;شد، افزود: مردم تهران نباید نگران کیفیت آب شرب باشند، زیرا در هر تصفیه&zwnj;خانه یک آزمایشگاه فوق&zwnj;تخصصی مستقر است و پس از انجام آزمایش&zwnj;ها و پایش&zwnj;های لازم، آب با تأیید آزمایشگاه&zwnj;های مرجع و وزارت بهداشت وارد شبکه توزیع می&zwnj;شود.
کارشناسان معتقدند اگرچه کاهش بارندگی و افت ذخایر سدها فشار بیشتری بر تأمین آب وارد کرده است، اما با مدیریت صحیح، پایش مستمر و سرمایه&zwnj;گذاری در زیرساخت&zwnj;ها، امکان حفظ کیفیت آب شرب وجود دارد. بر همین اساس، مدیریت مصرف، اصلاح تعرفه&zwnj;ها و توسعه استفاده از پساب در مصارف غیرشرب، از مهم&zwnj;ترین محورهای برنامه&zwnj;ریزی وزارت نیرو برای مدیریت منابع آب در پایتخت عنوان شده است.
با این حال، مشترکان در صورت مشاهده هرگونه مشکل در کیفیت آب شرب، می&zwnj;توانند موضوع را از طریق سامانه ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب گزارش کنند.
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 07:53:36 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15836/کیفیت-آب-شرب-تهران-شرایطی</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015836-b.jpg" length="20167" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>چرا استفاده از تیتانیوم در گوشی‌های سامسونگ متوقف شد؟</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15835/چرا-استفاده-تیتانیوم-گوشی-های-سامسونگ-متوقف</link>
            <description><![CDATA[&nbsp;
&nbsp;جدا از افزایش مشخصات معمولی و تغییرات بسیار اندک در دوربین، سری گوشی&zwnj;های هوشمند گلکسی اس تغییر چندانی نکرده&zwnj;اند. در واقع، سامسونگ پشتیبانی از قابلیت بلوتوث را در قلم &laquo;اس پن&raquo; گلکسی اس ۲۵ اولترا متوقف کرد. سپس، در سال ۲۰۲۶، گلکسی اس ۲۶ اولترا تیتانیوم را که در دو نسل قبلی دستگاه پرچمدار سامسونگ استفاده شده بود، کنار گذاشت.
گلکسی اس ۲۶ اولترا اکنون همانطور که سامسونگ آن را می&zwnj;نامد، دارای قاب &laquo;آلومینیوم تقویت شده&raquo; است. از نظر فنی، تیتانیوم فلز برتر است زیرا بادوام&zwnj;تر است، بنابراین چرا سامسونگ پس از دو نسل بازاریابی برای مواد مرغوب&zwnj;تر، دوباره به آلومینیوم بازگشت؟ پاسخ احتمالا فقط هزینه است. تولید قاب&zwnj;های تیتانیومی دشوارتر است؛ به خصوص وقتی در نظر بگیرید که چگونه تولیدکنندگان گوشی&zwnj;های هوشمند در طول سال&zwnj;ها خطوط تولید خود را حول قاب&zwnj;های آلومینیومی یکپارچه کرده&zwnj;اند.
همچنین، ممکن است سامسونگ این را نگوید، اما کل این رویکرد بازاریابی که &laquo;ما در گوشی&zwnj;هایمان تیتانیوم داریم&raquo; احتمالا فقط یک رویکرد بازاریابی بوده است. تصادفی نیست که سامسونگ تنها چند ماه پس از عرضه آیفون با قاب تیتانیومی، شروع به استفاده از تیتانیوم در گوشی&zwnj;های خود کرد. به محض اینکه اپل استفاده از تیتانیوم را برای گوشی&zwnj;های خود متوقف کرد، سامسونگ نیز از این رویه پیروی کرد و با گلکسی اس ۲۶ اولترا به فلز اقتصادی&zwnj;تر بازگشت.
آلومینیوم همچنان انتخاب محبوب گوشی&zwnj;های هوشمند است

اگرچه اپل تیتانیوم را برای سری آیفون ۱۷ پرو خود به جای آلومینیوم به کار برد، اما همچنان به استفاده از این فلز در قاب آیفون ایر ادامه داده است. سامسونگ نیز برای گلکسی اس ۲۵ اج فوق&zwnj;العاده باریک خود از قاب تیتانیومی استفاده کرد، اما هنوز جانشین آن را ندیده&zwnj;ایم تا معلوم شود که آیا این شرکت قصد دارد به استفاده از تیتانیوم ادامه دهد یا خیر. وقتی وب&zwnj;سایت سام موبایل برای توضیح با این شرکت تماس گرفت، سامسونگ گفت: &laquo;آلومینیوم تقویت شده، ماده ایده&zwnj;آلی برای پشتیبانی از یک فرم باریک&zwnj;تر و سبک&zwnj;تر بدون به خطر انداختن دوام گلکسی اس ۲۶ بود.&raquo;
اگرچه گلکسی اس ۲۶ اولترا با ضخامت ۷.۹ میلی&zwnj;متر، از گلکسی اس ۲۵ اولترا با ضخامت ۸.۲ میلی&zwnj;متر باریک&zwnj;تر است، اما با وزن ۲۱۴ گرم در مقایسه با ۲۱۸ گرم، چندان سبک&zwnj;تر نیست. با این حال، آلومینیوم از نظر رسانایی حرارتی برتری دارد. تراشه اسنپدراگون ۸ الیت نسل ۵ که گلکسی اس ۲۶ اولترا از آن بهره می&zwnj;برد، یک ریزتراشه بسیار توانمند است و اگر قصد دارید بازی&zwnj;های گرافیکی سنگین را روی آن اجرا کنید، دفع حرارت بهبود یافته&zwnj;ای که آلومینیوم ارائه می&zwnj;دهد، می&zwnj;تواند مفید باشد.
بر اساس گزارش اسلش&zwnj;گیر، گلکسی اس ۲۶ اولترا همچنان توسط گوریلا آرمور ۲ کورنینگ برای صفحه نمایش و گوریلا گلس ویکتوس ۲ برای پنل پشتی محافظت می&zwnj;شود. همچنین در برابر گرد و غبار و آب محافظت&nbsp;می&zwnj;کند. سامسونگ علاوه بر پنل ضد انعکاس، فناوری جدید &laquo;پرایوسی دیسپلی&raquo; (Privacy Display) را با گلکسی اس ۲۶ اولترا معرفی کرد که دید خارج از زاویه را به حداقل می&zwnj;رساند.
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 07:53:45 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15835/چرا-استفاده-تیتانیوم-گوشی-های-سامسونگ-متوقف</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015835-b.jpg" length="24153" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی کلید خورد</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15844/انتقال-سهمیه-سوخت-کارت-بانکی-کلید-خورد</link>
            <description><![CDATA[&nbsp;

&nbsp;
با ابلاغ مصوبه جدید هیات وزیران و در اجرای قانون بودجه سال ۱۴۰۵، وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت ارتباطات، وزارت نفت، بانک مرکزی و فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف شدند زیرساخت&zwnj;های لازم برای انتقال سهمیه سوخت از کارت هوشمند سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو را ایجاد و عملیاتی کنند. &nbsp;
گفتنی است هیات وزیران این مصوبه را در جلسه ۷ تیرماه به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی تصویب کرد.
گفتنی است که&nbsp;طرح اتصال کارت سوخت به کارت بانکی حدود چهار سال قبل مطرح و هدف آن کاهش هزینه&zwnj;های صدور کارت&zwnj;های مجزا و توزیع عادلانه&zwnj;تر یارانه سوخت اعلام شد. درباره این موضوع از سال&zwnj;های قبل نیز صحبت&zwnj;هایی شده بود به گونه&zwnj;ای که وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۷ از اتصال کارت سوخت به کارت&zwnj;های بانکی خبر داد و حتی تا اردیبهشت سال ۱۳۹۸ تصمیم بر اتصال کارت سوخت و کارت بانکی وجود داشت، اما در تابستان همان سال تاکید شد این کار زمانی قابلیت اجرایی دارد که سهمیه&zwnj;بندی اعمال شود و در آن زمان&nbsp; برنامه&zwnj;ای برای سهمیه&zwnj;بندی بنزین وجود نداشت، بنابراین اتصال کارت بانکی به کارت سوخت اجرایی نشد.
بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴، وزارت نفت مکلف شده بود با همکاری بانک مرکزی ظرف چهار ماه از ابتدای سال امکان انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی را فراهم کند و آیین&zwnj;نامه اجرایی آن نیز تا پایان اردیبهشت به تصویب برسد.
با وجود این الزام قانونی، مسئولان تاکید کردند اجرای طرح به آماده&zwnj;سازی زیرساخت&zwnj;ها و رفع ملاحظات امنیتی وابسته است. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده&zwnj;های نفتی اوایل تابستان امسال اعلام کرد در صورت تصویب آیین&zwnj;نامه اجرایی توسط هیئت وزیران، این شرکت آمادگی اجرای طرح را دارد و نشست&zwnj;های متعددی میان دستگاه&zwnj;های مسئول برگزار شده و پیش&zwnj;نویس آیین&zwnj;نامه در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی است. از سوی دیگر وزارت نفت اعلام کرد با اصلاح زیرساخت&zwnj;ها، طرح تا پایان شهریور به بهره&zwnj;برداری خواهد رسید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز سال گذشته اعلام کرد با مصوبه کمیسیون تلفیق در سال ۱۴۰۵، ۱۰۰ درصد سهمیه بنزین از کارت سوخت افراد به کارت بانکی آنها منتقل خواهد شد؛ موضوعی که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ نیز سقف انتقال آن ۱۰۰ درصد تعیین شده است. به این ترتیب، برخلاف سال&zwnj;های گذشته که طرح در حد پیشنهاد باقی می&zwnj;ماند، این بار چارچوب زمانی و قانونی مشخصی برای آن تعریف شده است.
&nbsp;
در نهایت محسن پاک&zwnj;نژاد وزیر نفت اواخر خرداد ماه از آماده بودن زیرساخت&zwnj;های اجرای کارت بانکی خبر داد و اجرای آن را منوط به همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی دانست.&nbsp;
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 09:23:42 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15844/انتقال-سهمیه-سوخت-کارت-بانکی-کلید-خورد</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015844-b.jpg" length="31884" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>آغاز خاموشی‌های تابستانی</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15829/آغاز-خاموشی-های-تابستانی</link>
            <description><![CDATA[&nbsp;با نزدیک شدن به روزهای پایانی تیرماه، گزارش&zwnj;های متعددی از قطعی برق در نقاط مختلف کشور منتشر شده است؛ قطعی&zwnj;هایی که به نظر می&zwnj;رسد در روزهای اخیر نسبت به هفته&zwnj;های گذشته فراگیرتر شده&zwnj;اند. این در حالی است که وزارت نیرو اعلام کرده خاموشی&zwnj;های اخیر، برنامه&zwnj;ریزی&zwnj;شده نبوده و در نتیجه بروز اختلال&zwnj;ها و حوادث در شبکه برق رخ داده است. با این حال، همزمانی افزایش این قطعی&zwnj;ها با اوج&zwnj;گیری دمای هوا، بار دیگر موضوع ناترازی برق و توان شبکه در پاسخگویی به رشد مصرف را به کانون توجه آورده است.
گرمای هوا در روزهای اخیر به سطحی رسیده که مصرف وسایل سرمایشی را به طور قابل&zwnj;توجهی افزایش داده و فشار مضاعفی بر شبکه برق وارد کرده است. از سوی دیگر، اگرچه طی یک سال گذشته ظرفیت نیروگاه&zwnj;های خورشیدی افزایش یافته و بخشی از نیروگاه&zwnj;ها نیز پس از تعمیرات به مدار بازگشته&zwnj;اند، اما کارشناسان معتقدند رشد تقاضای برق، محدودیت تولید، کمبود سوخت نیروگاه&zwnj;های حرارتی و مشکلات ساختاری اقتصاد برق همچنان پابرجاست. در چنین شرایطی این پرسش مطرح می&zwnj;شود که آیا افزایش خاموشی&zwnj;های روزهای اخیر تنها نتیجه موج گرما و افزایش ناگهانی مصرف است یا ریشه آن را باید در ناترازی مزمن صنعت برق جست&zwnj;وجو کرد. همچنین، با ادامه تابستان چه چشم&zwnj;اندازی پیش روی شبکه برق قرار دارد و چه راهکارهایی می&zwnj;تواند از تکرار این وضعیت جلوگیری کند. &laquo;دنیای اقتصاد&raquo; در گفت&zwnj;وگو با مدیران و کارشناسان صنعت برق، به بررسی ابعاد این موضوع پرداخته است.

تغییر شیوه اطلاع&zwnj;رسانی خاموشی&zwnj;ها
در شرایطی که گزارش&zwnj;هایی از خاموشی&zwnj;های بدون اطلاع قبلی در برخی مناطق منتشر شده است، مدیرعامل توانیر از تغییر شیوه اطلاع&zwnj;رسانی برنامه&zwnj;های قطع برق خبر داد و اعلام کرد اطلاع&zwnj;رسانی خاموشی&zwnj;ها از این پس صرفا از طریق درگاه&zwnj;های رسمی انجام می&zwnj;شود.
&nbsp;


در این رابطه، محمد اله&zwnj;داد، مدیرعامل شرکت توانیر، در گفت&zwnj;وگوی اختصاصی با &laquo;دنیای اقتصاد&raquo; با تشریح وضعیت شبکه برق، از مردم خواست با رعایت چند اقدام ساده، زمینه تامین برق پایدار برای همه مشترکان را فراهم کنند. او همچنین از تغییر شیوه اطلاع&zwnj;رسانی خاموشی&zwnj;های احتمالی خبر داد و تاکید کرد که از این پس تمامی اطلاعات مربوط به خاموشی&zwnj;ها تنها از طریق درگاه&zwnj;های رسمی در اختیار مشترکان قرار خواهد گرفت. اله&zwnj;داد با اشاره به پیش&zwnj;بینی افزایش دمای هوا در روزهای آینده گفت: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، از ۱۹ تا ۲۵ تیرماه بخش وسیعی از کشور با افزایش محسوس دما روبه&zwnj;رو خواهد بود؛ موضوعی که به طور طبیعی مصرف برق، به&zwnj;ویژه در بخش سرمایشی، را افزایش می&zwnj;دهد.
او افزود: تجربه خردادماه ثابت کرد که هر زمان مشترکان در مدیریت مصرف همراه صنعت برق بوده&zwnj;اند، امکان حفظ پایداری شبکه و جلوگیری از بروز مشکلات گسترده فراهم شده است. به همین دلیل نیز انتظار می&zwnj;رود در روزهای گرم پیش&zwnj;رو، همکاری مشترکان همچنان ادامه داشته باشد تا شبکه برق بتواند با کمترین چالش به فعالیت خود ادامه دهد.
به گفته وی، مشترکان خانگی، ادارات، اصناف، واحدهای تجاری و صنایع هر کدام می&zwnj;توانند با رعایت چند اقدام ساده، سهم موثری در کاهش فشار وارد بر شبکه داشته باشند. اله&zwnj;داد مهم&zwnj;ترین راهکارهای مدیریت مصرف را تنظیم دمای وسایل سرمایشی روی ۲۵ درجه سانتی&zwnj;گراد، خاموش کردن تجهیزات برقی غیر ضروری، پرهیز از استفاده همزمان از وسایل پرمصرف و کاهش مصرف در ساعات اوج بار عنوان کرد. وی در ادامه به اقدامات انجام&zwnj;شده از سوی صنعت برق برای عبور از روزهای گرم تابستان اشاره کرد و گفت: همکاران صنعت برق در سراسر کشور، از بخش تولید گرفته تا انتقال، فوق&zwnj;توزیع و توزیع، با تمام ظرفیت در حال فعالیت هستند و تمامی امکانات موجود برای حفظ پایداری شبکه و تامین برق مشترکان به کار گرفته شده است.
اله&zwnj;داد همچنین از تغییر سازوکار اطلاع&zwnj;رسانی خاموشی&zwnj;های احتمالی خبر داد و گفت: برای جلوگیری از انتشار اطلاعات متناقض، از این پس اطلاع&zwnj;رسانی خاموشی&zwnj;های برنامه&zwnj;ریزی&zwnj;شده و همچنین خاموشی&zwnj;های اضطراری فقط از طریق درگاه&zwnj;های رسمی انجام خواهد شد. او توضیح داد که مشترکان می&zwnj;توانند اطلاعات مربوط به برنامه خاموشی را از طریق اپلیکیشن &laquo;برق من&raquo;،بازوی این پلتفرم در شبکه&zwnj;های اجتماعی و وب&zwnj;سایت شرکت&zwnj;های توزیع نیروی برق دریافت کنند. اله&zwnj;داد در پایان گفت: پایداری شبکه برق مسوولیتی مشترک میان صنعت برق و مردم است و عبور موفق از روزهای گرم پیش&zwnj;رو تنها با همدلی، مسوولیت&zwnj;پذیری و مشارکت همگانی امکان&zwnj;پذیر خواهد بود.
&nbsp;قیمت&zwnj;گذاری برق علیه سرمایه&zwnj;گذاری

مهدی مسائلی، دبیرکل سندیکای صنعت برق، در گفت&zwnj;وگو با &laquo;دنیای اقتصاد&raquo; با اشاره به وضعیت صنعت برق کشور گفت: با وجود ورود ظرفیت&zwnj;های جدید نیروگاهی، انتظار می&zwnj;رود خاموشی&zwnj;ها در تابستان امسال نیز ادامه داشته باشد، زیرا ریشه اصلی ناترازی برق در مشکلات ساختاری و اقتصادی این صنعت نهفته است. شرایط امسال تفاوت محسوسی با سال گذشته ندارد و اضافه شدن حدود ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و بازگشت تعدادی از نیروگاه&zwnj;ها پس از تعمیرات اساسی، نتوانسته شکاف میان تولید و مصرف را به طور کامل جبران کند.
او با تاکید بر اینکه بخش عمده مشکلات صنعت برق ناشی از اقتصاد این بخش است، گفت: برق امروز با هزینه&zwnj;ای در حدود ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات&zwnj;ساعت تولید می&zwnj;شود، اما متوسط قیمت فروش آن حدود ۸۰۰ تومان است؛ موضوعی که باعث شده درآمد و هزینه&zwnj;های صنعت برق با یکدیگر همخوانی نداشته باشد. به گفته مسائلی، از سال ۱۳۹۴ تاکنون نیز مابه&zwnj;التفاوت قیمت تمام&zwnj;شده و قیمت تکلیفی فروش برق به طور کامل از سوی دولت پرداخت نشده و همین مساله توان مالی وزارت نیرو و فعالان صنعت برق را به شدت تضعیف کرده است.
دبیرکل سندیکای صنعت برق با بیان اینکه کاهش توان مالی این صنعت، سرمایه&zwnj;گذاری را نیز تحت تاثیر قرار داده است، افزود: در سال&zwnj;های گذشته پروژه&zwnj;های توسعه&zwnj;ای و احداث نیروگاه&zwnj;های جدید جای خود را به پروژه&zwnj;های تعمیر و بهینه&zwnj;سازی داده&zwnj;اند، زیرا منابع مالی کافی برای اجرای طرح&zwnj;های بزرگ وجود ندارد. تا زمانی که اقتصاد صنعت برق اصلاح نشود، نمی&zwnj;توان انتظار داشت سرمایه&zwnj;گذاران بخش خصوصی انگیزه لازم را برای ورود به این حوزه داشته باشند.
مسائلی در ادامه به ترکیب تولید برق کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد برق ایران در نیروگاه&zwnj;های حرارتی تولید می&zwnj;شود، حدود ۱۲ درصد سهم نیروگاه&zwnj;های برق&zwnj;آبی است و مابقی نیز از نیروگاه&zwnj;های تجدیدپذیر، اتمی و تولید پراکنده تامین می&zwnj;شود. او افزود: هرچند وضعیت بارندگی امسال نسبت به سال گذشته بهتر است و می&zwnj;توان تا حدودی روی نیروگاه&zwnj;های برق&zwnj;آبی حساب کرد، اما محدودیت منابع آبی و ضرورت حفظ ذخایر سدها اجازه افزایش بی&zwnj;محابای تولید برق از این نیروگاه&zwnj;ها را نمی&zwnj;دهد. او همچنین کمبود سوخت نیروگاه&zwnj;های حرارتی را یکی دیگر از عوامل ناترازی برق دانست و بیان کرد: این مشکل به&zwnj;ویژه در فصل زمستان خود را بیشتر نشان می&zwnj;دهد، اما از هم&zwnj;اکنون نیز بر برنامه&zwnj;ریزی تولید برق اثرگذار است.
&nbsp;پیش&zwnj;بینی رشد ۵ درصدی مصرف برق
دبیرکل سندیکای صنعت برق با اشاره به رشد تقاضای برق در سال جاری گفت: برآوردها نشان می&zwnj;دهد مصرف برق در سال ۱۴۰۵ حدود ۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت. افزایش دمای هوا، رشد نیاز به تجهیزات سرمایشی و کاهش توان اقتصادی خانوارها برای جایگزینی وسایل پرمصرف با تجهیزات کم&zwnj;مصرف، از مهم&zwnj;ترین عوامل رشد مصرف برق هستند.
مسائلی با ارائه آماری از مصرف برق بخش سرمایش افزود: مجموع بار تجهیزات سرمایشی کشور به حدود ۳۵ هزار مگاوات می&zwnj;رسد، درحالی&zwnj;که ظرفیت اسمی نیروگاه&zwnj;های کشور حدود ۱۰۰ هزار مگاوات و حداکثر توان تحویلی شبکه بین ۷۷ تا ۷۸ هزار مگاوات است. همین ارقام نشان می&zwnj;دهد که در روزهای اوج گرما، سهم تجهیزات سرمایشی از مصرف برق بسیار قابل&zwnj;توجه است و فشار سنگینی بر شبکه وارد می&zwnj;کند. مسائلی بیان کرد: بدون حمایت عملی و مالی دولت، نمی&zwnj;توان انتظار داشت سرمایه&zwnj;گذاری در صنعت برق افزایش یابد یا انرژی&zwnj;های تجدیدپذیر با سرعت لازم توسعه پیدا کنند و در نتیجه، تداوم خاموشی&zwnj;ها در سال&zwnj;های آینده نیز دور از انتظار نخواهد بود. او در پایان تاکید کرد که راه&zwnj;حل پایدار رفع ناترازی برق، اصلاح اقتصاد این صنعت است. به اعتقاد این کارشناس، برق باید به عنوان یک کالای راهبردی و زیرساختی دیده شود و دولت پیش از هر چیز، بدهی&zwnj;های انباشته صنعت برق را تسویه و زمینه بازگشت این صنعت به شرایط مالی پایدار را فراهم کند.
فشار خاموشی بر صنایع

رامین افشار، رئیس کمیته مشترک کمیسیون انرژی و صنایع اتاق بازرگانی ایران، در گفت&zwnj;وگو با &laquo;دنیای اقتصاد&raquo; با اشاره به افزایش بی&zwnj;سابقه دمای هوا، دلیل اصلی اعمال مدیریت بار را فشار سنگین واردشده به شبکه برق عنوان کرد و گفت: هرچند وزارت نیرو تلاش می&zwnj;کند خاموشی بخش خانگی را به حداقل برساند، اما در شرایطی که بار شبکه از حد مجاز فراتر می&zwnj;رود، ناچار به اعمال محدودیت یا عملکرد خودکار رله&zwnj;های حفاظتی در برخی نقاط می&zwnj;شود.
به گفته او، وضعیت تامین برق مشترکان خانگی در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود یافته است. افشار یکی از مهم&zwnj;ترین عوامل این بهبود را افزایش ظرفیت نیروگاه&zwnj;های خورشیدی دانست و افزود: ظرفیت نصب&zwnj;شده نیروگاه&zwnj;های خورشیدی کشور از مرز ۵ هزار مگاوات عبور کرده، درحالی&zwnj;که این رقم در سال گذشته کمتر از ۲ هزار مگاوات بود. او همچنین به بهبود وضعیت نیروگاه&zwnj;های برق&zwnj;آبی اشاره کرد و گفت: ایران حدود ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت اسمی برق&zwnj;آبی دارد که در سال&zwnj;های عادی تابستان بین ۸ تا ۱۰ هزار مگاوات برق تولید می&zwnj;کرد، اما به دلیل کاهش ذخایر آبی، این میزان در مدت مشابه سال گذشته به حدود ۴ هزار مگاوات کاهش یافته بود.
به گفته افشار، بارندگی مناسب امسال و مدیریت مصرف آب سدها باعث شده است نیروگاه&zwnj;های برق&zwnj;آبی بار دیگر در زمان&zwnj;های بحرانی به کمک شبکه بیایند، هرچند به دلیل محدودیت تامین گاز، وزارت نیرو ناچار است ذخایر آبی را برای فصل سرد نیز مدیریت کند. این کارشناس در ادامه با بیان اینکه شرایط صنایع با بخش خانگی متفاوت است، بیان کرد: بر اساس ماده ۴ قانون مانع&zwnj;زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی&zwnj;بر موظف به تامین بخشی از برق مورد نیاز خود از طریق احداث نیروگاه یا خرید برق از بازارهای برق سبز و آزاد هستند. در تیر و مرداد امسال این صنایع با مدیریت بار ۸۵ درصدی مواجه شده&zwnj;اند و تنها مجاز به استفاده از ۱۵ درصد ظرفیت برق شبکه هستند و باید مابقی نیاز خود را از نیروگاه&zwnj;های خودتامین یا بازار برق تامین کنند. رئیس کمیته مشترک کمیسیون انرژی و صنایع در پایان تصریح کرد: افزایش دمای هوا، همزمان با تلاش صنایع گازبر مانند فولاد و سیمان برای افزایش تولید پیش از محدودیت&zwnj;های زمستانی گاز، فشار مضاعفی بر شبکه برق وارد کرده و به همین دلیل مدیریت مصرف در هفته&zwnj;های پیش&zwnj;رو همچنان ادامه خواهد داشت.
تداوم ناترازی مزمن صنعت برق

امین گشتی، کارشناس صنعت برق، در گفت&zwnj;وگو با &laquo;دنیای اقتصاد&raquo; با اشاره به افزایش خاموشی&zwnj;ها همزمان با افزایش دمای هوا گفت: چه این خاموشی&zwnj;ها با عنوان برنامه&zwnj;ریزی&zwnj;شده شناخته شوند و چه خارج از برنامه، واقعیت این است که بخشی از آنها بدون اطلاع&zwnj;رسانی قبلی رخ می&zwnj;دهد و علت اصلی نیز تداوم ناترازی در شبکه برق کشور است.
او گفت: ناترازی برق از سال&zwnj;های گذشته وجود داشته و طی یک سال اخیر نیز اقدام موثری برای جبران آن انجام نشده است. علاوه بر افزایش مصرف برق در بخش خانگی به دلیل گرمای هوا، خروج بخشی از ظرفیت نیروگاه&zwnj;های متعلق به صنایع از مدار نیز بر محدودیت عرضه برق افزوده است. این کارشناس صنعت برق با بیان اینکه انتظار می&zwnj;رفت امسال سهم خاموشی&zwnj;ها نسبت به سال گذشته کاهش یابد، افزود: با توجه به اینکه بخشی از خاموشی&zwnj;ها بدون اعلام قبلی اعمال می&zwnj;شود، هنوز نمی&zwnj;توان قضاوت دقیقی درباره کاهش یا افزایش آنها نسبت به سال گذشته داشت.
گشتی تاکید کرد که حذف کامل خاموشی&zwnj;ها در شرایط فعلی دور از انتظار است، زیرا از سال گذشته تاکنون رشد قابل&zwnj;توجهی در ظرفیت تولید برق کشور ایجاد نشده و عمده ظرفیت&zwnj;های جدید نیز به نیروگاه&zwnj;های خورشیدی کوچک&zwnj;مقیاس محدود بوده است. به گفته او، این ظرفیت&zwnj;ها به تنهایی توان جبران رشد مصرف و کمبود موجود را ندارند و در نتیجه، شرایطی مشابه سال گذشته برای شبکه برق کشور قابل انتظار خواهد بود. در مجموع، اگرچه افزایش دمای هوا عامل تشدید فشار بر شبکه برق در روزهای اخیر بوده، اما کارشناسان معتقدند ریشه اصلی خاموشی&zwnj;ها در ناترازی مزمن صنعت برق، کمبود سرمایه&zwnj;گذاری و مشکلات ساختاری این بخش نهفته است؛ چالش&zwnj;هایی که بدون اصلاحات بنیادین، حتی با عبور از تابستان نیز پابرجا خواهند ماند.
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 06:10:11 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15829/آغاز-خاموشی-های-تابستانی</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015829-b.jpg" length="39669" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>بانک مرکزی: در نوع کالای وارداتی هیچ دخالتی نداریم</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15845/بانک-مرکزی-نوع-کالای-وارداتی-هیچ-دخالتی-نداریم</link>
            <description><![CDATA[بانک مرکزی در پی انتشار مطالبی مبنی بر اینکه&nbsp; &laquo;مدیریت جریان واردات کالا به کشور در اختیار بانک مرکزی می باشد و این بانک می بایست تصمیم بگیرد که چه کالایی وارد کند؟ و از کدام شرکت و کدام کشور؟&raquo; اعلام کرد:&nbsp;در جریان واردات کالا به کشور، بانک مرکزی صرفا تخصیص دهنده ارز است و کوچکترین نقش و دخل و تصرفی در تعیین نوع کالا، شرکت و کشور تولیدکننده و شرکت واردکننده آن ندارد. در این فرآیند ابتدا شرکت های واردکننده در سامانه جامع تجارت اقدام به ثبت سفارش کرده، سپس ثبت سفارش های موجود توسط وزارتخانه مربوطه اولویت بندی شده و جهت تخصیص ارز به بانک مرکزی ارسال می شود.
این بانک در یک فرآیند کاملا سیستمی و بدون دخالت عامل انسانی، ثبت سفارش های معرفی شده را بدون توجه به نوع کالا و شرکت تولیدکننده، عینا و دقیقا بر اساس اولویت های اعلامی تخصیص ارز کرده و متعاقب آن، بازرگان ارز تخصیصی را خریداری، به حساب ذینفع حواله کرده، کالا را وارد کشور می کند و تحت مدیریت وزارتخانه متولی در شبکه توزیع عرضه می کند.
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 09:33:32 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15845/بانک-مرکزی-نوع-کالای-وارداتی-هیچ-دخالتی-نداریم</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015845-b.jpg" length="54738" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>قیمت نفت بالا کشید</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15832/قیمت-نفت-بالا-کشید</link>
            <description><![CDATA[
رویترز گزارش داد،&nbsp;قیمت نفت&nbsp;در روز دوشنبه جهش کرد، زیرا ایران پس از حملات آمریکا، دامنه حملات خود به کشورهای خلیج فارس را گسترش داده و این امر محموله&zwnj;های انرژی از طریق تنگه هرمز را تهدید می&zwnj;کند.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳ دلار و ۴ سنت معادل ۴ درصد افزایش به ۷۹ دلار و ۵ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ دلار و ۹۱ سنت معادل ۴.۰۸ درصد افزایش، ۷۴ دلار و ۳۲ سنت معامله می&zwnj;شود.
تهران طی دو روز گذشته دامنه حملات خود به قطر و امارات را گسترش داده و همزمان آمریکا حملات بیشتری را علیه ایران انجام داده است. این جدیدترین دور از چرخه حمله&zwnj;ها و ضدحمله&zwnj;ها بر سر کشتیرانی در این تنگه است.
&nbsp;

دونالد ترامپ، رئیس&zwnj;جمهور آمریکا، در روز یکشنبه اعلام کرد تنگه هرمز برای ترافیک تجاری باز است؛ این در حالی است که ایران پیش&zwnj;تر اعلام کرده بود این تنگه را بسته است.&nbsp;
داده&zwnj;های ردیابی کشتی شرکت کپلر (Kpler) نشان می&zwnj;دهد در روز یکشنبه تنها شش کشتی از این تنگه عبور کردند که کمترین تعداد در پنج هفته گذشته محسوب می&zwnj;شود.
تشدید این حملات، شک و تردید بیشتری را نسبت به آینده توافق موقت آمریکا و ایران که ماه گذشته امضا شد و هدف آن بازگشایی تنگه و پایان دادن به جنگ پس از ۶۰ روز مذاکره بود، ایجاد کرده است.
آژانس بین&zwnj;المللی انرژی در روز جمعه در گزارش ماهانه خود اعلام کرد پس از این توافق، عرضه جهانی نفت در ماه ژوئن ۴.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافته، اما همچنان ۹.۴ میلیون بشکه در روز پایین&zwnj;تر از سطوح پیش از جنگ است.
تحلیلگران بانک ANZ در یادداشتی نوشتند: &laquo;امیدها به حل&zwnj;وفصل نسبتاً سریع درگیری&zwnj;های اخیر، پس از تشدید تنش&zwnj;ها، رنگ باخته است&raquo;.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در آی&zwnj;جی (IG)، گفت افزایش نسبتاً ملایم قیمت نفت نشان می&zwnj;دهد بازار بر این باور است که شعله&zwnj;ور شدن اخیر درگیری&zwnj;ها، نشان&zwnj;دهنده تشدید تنش در قالب یک آتش&zwnj;بس شکننده است و هنوز تا فروپاشی کامل آتش&zwnj;بس فاصله زیادی دارد.
وی در این یادداشت افزود: &laquo;اینکه این دیدگاه تا چه حد دقیق است، باید منتظر ماند و دید&raquo;.
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 06:21:39 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15832/قیمت-نفت-بالا-کشید</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015832-b.jpg" length="34319" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>از وعده ۴۸ ساعته تا مهلت ۳۰ روزه؛ دردسر تازه مشتریان یکی از بانک‌ه</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15841/وعده-۴۸-ساعته-مهلت-۳۰-روزه-دردسر-تازه-مشتریان-یکی-بانک-ه</link>
            <description><![CDATA[&nbsp;
نزدیک به یک ماه از آغاز اختلالات گسترده در زیرساخت&zwnj;های الکترونیک شبکه بانکی کشور می&zwnj;گذرد. بحرانی که ابتدا از چهار بانک بزرگ ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات آغاز شد و در ادامه، با قطع مقطعی شبکه پرداخت کارتی، فرآیند خریدهای روزمره حضوری و غیرحضوری شهروندان را با چالش جدی مواجه کرد.
اگرچه در هفته گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی وعده حل کامل این معضل زیرساختی را داد، اما پیام&zwnj;های دریافتی از سوی مخاطبان ایسنا نشان می&zwnj;دهد که کندی خدمات و قطعی&zwnj;های پراکنده، به&zwnj;ویژه در درگاه&zwnj;های خدمات&zwnj;رسانی برخی از این بانک&zwnj;ها همچنان ادامه دارد که به عنوان نمونه می&zwnj;توان به بانک تجارت اشاره کرد.&nbsp; &nbsp;
بانک تجارت در اطلاعیه&zwnj;ای با تشریح خدمات فعال&zwnj;شده پس از حمله سایبری اخیر، اعلام کرده که بخش مهمی از خدمات کارت&zwnj;محور، خدمات چک و چکاوک، سرویس&zwnj;های حضوری شعب و برخی خدمات ارزی و بورسی دوباره در دسترس مشتریان قرار گرفته&zwnj;اند. بر اساس این اطلاعیه، خدماتی از جمله کارت&zwnj;به&zwnj;کارت، خرید از پایانه&zwnj;های فروشگاهی و درگاه&zwnj;های اینترنتی، خدمات کارتی در همراه بانک، ثبت و انتقال چک، پرداخت و دریافت در شعب، صدور چک&zwnj;های بانکی و بین&zwnj;بانکی، خدمات ضمانت&zwnj;نامه و اعتبار اسنادی، سرویس&zwnj;های مرکز مبادله ارز و طلا و همچنین پرداخت یارانه&zwnj;ها و سود سپرده&zwnj;ها فعال شده&zwnj;اند. اما برخی مشتریان همچنان از بروز مشکلاتی در استفاده از خدمات بانکی اعلام شده خبر می&zwnj;دهند؛ موضوعی که این پرسش را مطرح می&zwnj;کند که آیا تمامی خدمات اعلامی به شکل پایدار و بدون اختلال در دسترس قرار گرفته&zwnj;اند یا همچنان بخشی از محدودیت&zwnj;ها پابرجاست.
در یکی از موارد، یکی از مشتریان که برای انجام خرید نیاز به انتقال وجه میان حساب&zwnj;های خود در بانک تجارت داشته، از طریق همراه بانک مبلغی را از حساب جاری خود به حساب قرض&zwnj;الحسنه خود منتقل کرده است؛ با وجود کسر مبلغ از حساب مبدا (حساب تجارت)، وجه به حساب مقصد (حساب تجارت) واریز نشده و پیگیری&zwnj;های او نیز پس از گذشت چهار روز تاکنون به نتیجه نرسیده&zwnj; و پس از تماس وی با امور مشتریان ابتدا اعلام شده که &quot;مشکل ظرف ۴۸ ساعت کاری برطرف می&zwnj;شود&quot;، اما پس از گذشت این مدت و پیگیری او از بازرسی بانک، پیامکی برای او ارسال شده که در آن زمان رسیدگی و تعیین تکلیف تراکنش حداکثر تا ۳۰ روز کاری اعلام شده است؛ موضوعی که برای مشتریانی که به منابع مالی خود نیاز فوری دارند، می&zwnj;تواند چالش&zwnj;برانگیز باشد.

همچنین یکی دیگر از مخاطبان ایسنا عنوان کرد که برای پرداخت اقساط تسهیلات خود با مشکل مواجه شده است. بر اساس پیگیری&zwnj;های انجام&zwnj;شده، امکان انتقال مبلغ از کارت&zwnj; به&zwnj; حساب برای این مشتری فراهم نیست و شعبه بانک نیز اعلام کرده که به دلیل اختلالات موجود، پس از رفع مشکل، مبلغ اقساط از حساب وی برداشت می&zwnj;شود. در صورتیکه مشتری برای ضمانت وام بانکی فرد دیگر در بانک دیگر با عنوان داشتن اقساط معوق با مشکل مواجه شده است که در نهایت بانک تجارت قبول کرده که به بانک مورد نظر نامه ارائه می&zwnj;دهد و اعلام می&zwnj;کند مشکل معوق شدن اقساط از سوی مشتری نیست و از سوی بانک است.
این موارد در حالی مطرح می&zwnj;شود که بانک تجارت در اطلاعیه خود از فعال شدن خدمات کارت&zwnj;محور و افزایش سقف تراکنش&zwnj;های کارت&zwnj;به&zwnj;کارت خبر داده است. از این رو، به نظر می&zwnj;رسد دست&zwnj;کم بخشی از مشتریان هنوز امکان استفاده کامل و بدون مشکل از برخی خدمات را ندارند یا فرآیند بازگشت سرویس&zwnj;ها برای همه کاربران به یک شکل انجام نشده&zwnj;اند.
- بیشتر بخوانید:
بازگشت تدریجی خدمات بانک&zwnj;های مختل شده/ داده&zwnj;های حساب مردم در امان است
ابهام درباره زمان رفع کامل اختلالات در شرایطی اهمیت بیشتری پیدا می&zwnj;کند که بانک تجارت یکی از بانک&zwnj;های عامل فروش ارز اربعین نیز محسوب می&zwnj;شود. در صورت تداوم محدودیت&zwnj;های برخط، بخشی از مشتریان ناچار خواهند بود برای دریافت خدمات به شعب مراجعه کنند؛ موضوعی که می&zwnj;تواند با افزایش مراجعات حضوری و ازدحام در شعب همراه شود. از سوی دیگر، گزارش&zwnj;هایی از مشکلات مشابه در برخی بانک&zwnj;های دیگر از جمله بانک ملی و بانک صادرات نیز مطرح است، هرچند هر یک از این بانک&zwnj;ها روند جداگانه&zwnj;ای برای بازیابی خدمات خود دنبال می&zwnj;کنند.
در این زمینه علیرضا قیطاسی - دبیر شورای هماهنگی بانک&zwnj;های دولتی - اعلام کرده که تلاش شبانه&zwnj;روزی تیم&zwnj;های فناوری بانک مرکزی، شرکت خدمات انفورماتیک و بانک&zwnj;ها ادامه دارد و انتظار می&zwnj;رود بخش&zwnj;های باقی&zwnj;مانده خدمات نیز تا پایان هفته به وضعیت عادی بازگردد.
با وجود اعلام بانک تجارت و مسئولان بانکی کشور مبنی بر تداوم تلاش تیم&zwnj;های تخصصی برای رفع محدودیت&zwnj;های باقی&zwnj;مانده، آنچه بیش از هر چیز مورد انتظار مشتریان است، ارائه توضیحات شفاف درباره خدماتی است که همچنان با اختلال مواجه&zwnj;اند، زمان&zwnj;بندی تقریبی رفع مشکلات و تعیین تکلیف تراکنش&zwnj;های معوق، چراکه در شرایط فعلی بسیاری از مشتریان بیش از آنکه نگران اصل رفع اختلال باشند، در انتظار پاسخ روشن درباره زمان بازگشت کامل خدمات و دسترسی به منابع مالی خود هستند.
انتهای پیام
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 09:19:02 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15841/وعده-۴۸-ساعته-مهلت-۳۰-روزه-دردسر-تازه-مشتریان-یکی-بانک-ه</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015841-b.jpg" length="60715" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>طلای جهانی فرصت افزایش قیمت نیافت</title>
            <link>https://www.meliyat.com/news/15837/طلای-جهانی-فرصت-افزایش-قیمت-نیافت</link>
            <description><![CDATA[&nbsp;

&nbsp;قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۱.۵ درصد کاهش، به ۴۰۵۹ دلار و ۱۱ سنت رسید. قیمت هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا برای تحویل در ماه اوت، با ۱.۱ درصد کاهش، به ۴۰۶۷ دلار و ۱۰ سنت رسید.
قیمت نفت در معاملات روز جاری حدود چهار درصد افزایش یافت، همچنین ارزش دلار و بازده اوراق خزانه آمریکا افزایش یافت و بازارهای سهام در آسیا افت کردند.
نیکلاس فراپل، رئیس جهانی بازارهای نهادی شرکت &laquo;ای بی سی ریفاینری&raquo; گفت: &laquo;بروز هرگونه درگیری در منطقه خلیج فارس با فشار بر قیمت طلا همراه است.&raquo;
نخستین شهادت نیم&zwnj;سالانه کوین وارش در برابر کنگره به عنوان رئیس جدید فدرال رزرو، به همراه مجموعه&zwnj;ای از داده&zwnj;های کلیدی اقتصادی آمریکا، از جمله شاخص قیمت مصرف&zwnj;کننده، شاخص قیمت تولیدکننده و آمار خرده&zwnj;فروشی ژوئن، در هفته جاری به دقت زیر نظر خواهد بود تا سرنخ&zwnj;های جدیدی در مورد وضعیت اقتصادی، تورم و مسیر سیاست پولی فدرال رزرو به دست آید.
بر اساس گزارش رویترز، اظهارات سیاست&zwnj;گذاران فدرال رزرو، از جمله میشل بومن و کریستوفر والر، از مقامات فدرال رزرو، در روز&nbsp; جاری نیز مورد توجه خواهد بود، زیرا این سخنان می&zwnj;تواند بینش&zwnj;هایی درباره چگونگی تاثیر فشارهای تورمی بر موضع بانک مرکزی آمریکا در قبال افزایش نرخ بهره ارائه دهد.
طبق ابزار دیده&zwnj;بان فدرال شرکت CME، معامله&zwnj;گران انتظارات خود را برای افزایش نرخ بهره آمریکا در سپتامبر، از حدود ۶۳ درصد هفته گذشته، به ۷۲ درصد افزایش داده&zwnj;اند.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۲.۹ درصد کاهش، به ۵۸ دلار و ۱۴ سنت رسید. هر اونس پلاتین با ۱.۸ درصد کاهش، به ۱۵۹۸ دلار و ۴۸ سنت و هر اونس پالادیوم با ۲.۳ درصد کاهش، به ۱۲۴۷ دلار و ۲۷ سنت رسید.
&nbsp;]]></description>
            <category>اقتصادی</category>
            <pubDate>Mon, 13 Jul 2026 07:53:31 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.meliyat.com/news/15837/طلای-جهانی-فرصت-افزایش-قیمت-نیافت</guid>
            <enclosure url="https://www.meliyat.com/images/docs/000015/n00015837-b.jpg" length="69193" type="image/jpeg"/>
        </item>
    </channel>
</rss>
