دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۵۶
کد مطلب : 5248
زمینه تولیدات مشترک میان تلویزیون و نهادهای هنری در چند سال اخیر سبب تولید آثاری گشته است و به نظر می‌آید ادامه این فرایند می‌تواند منجر به ساخت آثار نمایشی متنوع شود و بستر همکاری را گسترش دهد.
همکاری‌هایی که تلویزیون را از تکرار نجات می‌دهد
سریال تلویزیونی «بوقچی» به کارگردانی حسن حبیب زاده و با بازی حسن پورشیرازی، بیژن امکانیان، امیر غفارمنش و ... به تازگی روی آنتن شبکه سه سیما رفته است. این سریال در ژانری کمدی و با محوریت فوتبال، محصول مرکز سریال سوره است که توسط باشگاه فیلم سوره تولید شده است. با شروع به پخش این سریال می‌توان نگاهی دوباره به همکاری و تولیدات مشترک صدا و سیما و نهادهای هنری انداخت و آن را ارزیابی کرد.
با وجود آن که امر تولید سریال در تلویزیون را مرکز سیما فیلم بر عهده دارد، اما برخی از نهادها چون حوزه هنری و سازمان سینمایی سوره و ... نیز در همکاری‌های مشترکی با صدا و سیما، به تولید آثار سریالی می‌پردازند. تا پیش از این آثاری چون «کاتب اعظم» و «سوران» با اقتباس از کتاب عصرهای کریسکان با همکاری نهادهایی خارج از تلویزیون تولید و به پخش رسیدند.
در حقیقت همکاری و مشارکت میان تلویزیون و سازمان‌های هنری می‌تواند نقطه عطفی در جهت ارائه تولیدات متنوع در بستر تلویزیون باشد و به جذب مخاطب کمک نماید. در حال حاضر که مخاطب آثار نمایشی می‌تواند محصولات مورد نظر خود را از تولیدات خارجی به گونه‌های مختلف تماشا و پیگیری کند، همکاری و تعاملات خلاقانه میان نهادهایی چون صدا و سیما و مراکز هنری می‌تواند به عنوان ضرورتی قابل توجه در نظر آید.
رسانه ملی که گسترده ترین رسانه به شمار می‌آید از ظرفیت قابل توجهی در جهت پخش برخوردار است و با توان تولیدی سایر نهادهای هنری می‌تواند مشارکت را میان دو سازمان برقرار نماید. از سویی دیگر نهادهای هنری در چند سال گذشته وضعیت تولیدات خود در فیلم و سریال را به گونه‌ای افزایش داده‌اند که می‌توان نتایج آن را در جشنواره‌های مختلف از جمله فیلم فجر مشاهده نمود.
همچنین برخی از نهادهای هنری ظرفیت‌هایی دارند که می‌توانند به پرورش استعدادهای نیروی انسانی بپردازند و در این راستا با ایجاد همکاری‌های مشترک و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی متخصص می‌تواند بستری فراهم شود تا تولیدات خلاقانه در قاب تلویزیون به پخش برسد.
به نوعی دیگر ایجاد بستر همکاری‌های مشترک می‌تواند زمینه ساز برای خلق روایت‌های نو و اصیل در ساختار فیلمنامه‌های نمایشی باشد. بدین صورت که زمینه تزریق ژانرهای جدید و متناسب با سلایق متنوع، به وجود می‌آید. حتی در مواقعی خلق آثار نو و ایجاد همکاری مشترک ضریب بین المللی نیز به همراه خواهد داشت.
بدین صورت هم افزایی صدا و سیما و سازمان‌های هنری می‌تواند زمینه ساز برای خلق ایده‌های نو در قالب آثار نمایشی یا حتی برنامه‌های تلویزیونی باشد و شرایطی را فراهم آورد تا مخاطب از این ظرفیت نیز استفاده کرده و آثار با درجه کیفی بالایی به تماشاگر عرضه شوند.      https://meliyat.com/vdca.ynmk49nua5k14.html
نام شما
آدرس ايميل شما